GLORIA UC1 KAMPIOEN EN TERUG IN DE 4E KLASSE!

Maandag 19 mei stond de laatste wedstrijd van de competitie in 5B op het programma. Gloria UC1 kom het kampioenschap ruiken, maar daarvoor moest er nog wel gewonnen worden van HZ’75 uit Hooge Zwaluwe. Vele tientallen supporters uitgedost met vlagen, blauw-witte rook en een hele boel lawaai moedigden onze Glorianen aan en niet zonder effect.

Gloria begon iet wat gespannen aan de wedstrijd maar al snel was de verlossende eerste goal een feit. 0-1 Daan Rossi (11e min). Kort daarop werd een 2e goal afgekeurd wegens buitenspel, maar dat deerde Gloria niet. De ploeg bleef op zoek naar de bevrijdende 2-0 en die kwam er nog voor rust. Doelpuntenmaker: Sem Houtepen. Met deze tussenstand zochten de ploegen de kleedkamer op. De supporters waren het feest alvast aan het vieren en lieten van zich horen toen de spelers zich voor de tweede helft naar het veld begaven. Ze werden luidkeels toegezongen.

De wedstrijd was gespeeld toen Gloria de 3-0 scoorde. Dit keer was Twan de doelpuntenmaker. Even leek het nog spannend te worden, toen de scheidsrechter het nodig vond om een rode kaart uit te delen en Gloria met 10 man verder moest. HZ probeerde een eretreffer te produceren, maar zelfs tegen 10 man zat dat er niet in. Het feest barstte helemaal los toen de ingevallen Jens van Gestel de 4-0 tegen de touwen kopte. Kort daarna floot de scheidsrechter af. Een enorm feest barstte los. Spelers, staf en supporters vielen elkaar in de armen. Het feest werd uitgebreid gevierd in Hooge Zwaluwe en later ook in de kantine van Gloria!

Gefeliciteerd met jullie KAMPIOENSCHAP en op naar de 4e klasse!