Gloria-UC Nieuws

Lees hier de laatste versie van het
Gloria-UC nieuws

Wilt u het Gloria-UC nieuws in de toekomst wekelijks via e-mail ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

PERSBERICHT: Gloria-UC uit Baarle-Nassau ontvangt 500 euro extra van VriendenLoterij

Amsterdam, 15 juni 2017 – Een grote verrassing voor Voetbalvereniging Gloria-UC uit Baarle-Nassau van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in mei en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 500 euro. De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Gloria-UC gaat het geld gebruiken voor nieuwe materialen.

Paul van Wijnen, voorzitter bij Gloria-UC: "We zijn heel erg blij met deze opsteker! De KNVB heeft nieuwe spelnormen geïntroduceerd waar elke voetbalclub aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan aangepaste doeltjes voor nieuwe spelvormen. We moeten ook een groter ballenhok bouwen, omdat we nu meer materialen moeten kunnen opbergen. Dit bedrag draagt mooi bij aan de aanschaf van deze nieuwe materialen en de verbouwing!"

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In mei belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Gloria-UC leverde de club maar liefst 71 loten op. Als de 71 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Gloria-UC 6.674 euro bijschrijven aan de clubkas.

Verrassing
De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Gloria-UC eindigde in mei op de zesde plaats en ontvangt 500 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

EINDE PERSBERICHT


15 juni 2017