Gloria-UC Nieuws

Lees hier de laatste versie van het
Gloria-UC nieuws

Wilt u het Gloria-UC nieuws in de toekomst wekelijks via e-mail ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

Gloria UC terechte winnaar in matige derby (0-1)

‘36 0-1 Dirk van Hooijdonk

De wedstrijd van het jaar. Niet alleen vanwege de derby maar ook vanwege de belangen die er voor beide ploegen op het spel stonden. Viola die voor nacompetitie speelt om te promoveren en voor Gloria UC is dit tegen degradatie. Een belangrijke wedstrijd dus! Het is een wedstrijd met weinig kansen maar het is Gloria UC dat uit de eerste echte kans meteen goed raak schiet via Dirk van Hooijdonk. Uiteindelijk blijft het bij 0-1 en vieren de Glorianen feest. Het enige minpunt is dat ook Oisterwijk gewonnen heeft en dus onderaan de lijst blijft staan.

Het was lekker voetbalweer en er stonden weer honderden supporters langs de lijn om de derby te bewonderen. De jonkies van Gloria UC hadden het in de voorwedstrijd al laten zien hoe je Viola moet verslaan. Nu was het nog de taak aan het eerste om ditzelfde te doen. De spelers hoefden niet meer gemotiveerd te worden en waren gebrand om te winnen. Dit was ook zeker terug te zien in de eerste helft. Gloria UC is de betere partij en drukt Viola achteruit. Echte kansen krijgt de uitploeg niet totdat centrale verdediger Dirk van Hooijdonk mee naar voor stoomt. Hij zet zijn lichaam er goed in en schuift de bal beheerst langs de Viola keeper, een geweldige goal!! Viola is helemaal de weg kwijt en heeft de eerste helft helemaal niets in te brengen. Viola heeft het ook erg lastig met de gevaarlijke jeugdspeler Bart Verhoeven. We gaan rusten met 0-1.

De tweede helft een iets ander beeld. Viola moet en gaat met 4 aanvallers spelen. Gloria UC heeft het hier lastig mee en komt bijna zelf niet meer tot voetballen toe. Een paar counters leidt tot kleine kansen. Viola probeert wel om de gelijkmaker te forceren maar is bij machten niet om het de blauwwitten lastig te maken. De uitploeg geeft niets meer weg en zo eindigt de wedstrijd in 0-1.

Iedereen met een blauwwit hart is blij en zijn klaar voor de derde helft in de Viola kantine om alle felicitaties van onze buurman te ontvangen. Gloria UC speelde een goede wedstrijd en hebben uiteindelijk verdiend gewonnen. Het enige minpunt is dat Oisterwijk ook gewonnen heeft en het dus volgende week moet gebeuren thuis tegen RKDSV. Wanneer deze gewonnen wordt speelt men zeker nacompetitie omdat EDN tegen Oisterwijk speelt. Uit deze wedstrijd tegen Viola moet veel vertrouwen getankt worden. Graag supporters allen komen om de blauwwitten te steunen in deze belangrijke wedstrijd. Om 14.30 uur thuis tegen RKDSV uit Diessen.
09 mei 2017