Gloria-UC Nieuws

Lees hier de laatste versie van het
Gloria-UC nieuws

Wilt u het Gloria-UC nieuws in de toekomst wekelijks via e-mail ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

Erelijst

Voetbalhistorie...

In de beginjaren van Gloria werd er gevoetbald in de
eerste klasse van de afdeling Noord-Brabant.

In deze klasse bleef Gloria 13 seizoenen actief. In het seizoen 1959-1960 promoveerde het eerste elftal naar de
4e klasse KNVB.

R.K.S.V. Gloria en UVC vormden in 1963 samen een vereniging. Dit bleek een sterke combinatie te zijn, want in dat jaar promoveerde Gloria-UC naar de
3e klasse KNVB.
Een ongekend hoogtepunt uit onze geschiedenis.

Gloria-UC bleef in de 3e klasse tot het eind van seizoen 1965-1966. Daarna degradeerden we naar de 4e klasse KNVB. Enkele seizoenen later degradeerden we ook weer naar de 1e klasse Noord-Brabant.

Na een korte opleving in het seizoen 1972-1973, toen Gloria-UC
promoveerde naar de 4e klasse KNVB, zou het van 1976 tot 1994 (18 jaar) spelen in de 1e of zelfs 2e klasse Noord-Brabant.

Op 22 mei 1994 was het dan eindelijk zover en promoveerde Gloria-UC na zeer lange tijd weer naar de 4e klasse KNVB.

Sinds de laatste 11 jaar is er natuurlijk nog ontzettend veel gebeurd. Gloria-UC 1 speelt nu in de 5e klasse KNVB en werkt hard aan een mooie toekomst. Ook onze jeugdafdeling staat als een huis en regelmatig mogen we onze junioren feliciteren met het behalen van een kampioenschap. Na een aantal moeilijke jaren voor ons eerste elftal, zijn we nu een nieuwe fase ingegaan. Vanaf het seizoen 2004-2005 wordt er onder leiding van trainer Guy Pluijm hard gewerkt aan de groei van ons 1e elftal. Ook onze andere senioren doen het uitstekend in de competitie. Al onze teams hebben potentie om kampioenschappen te behalen.

Kortom, Gloria-UC is een zeer gezonde vereniging. Het ledenaantal groeit nog jaarlijks en ook de mensen die vrijwillig hun bijdrage aan de club leveren, blijven zich onvermoeid inzetten.


foto: Gloria-UC 3 viert haar kampioenschap van het seizoen 2003-2004