De accommodatie van Gloria-UC

Gloria-UC Nieuws

Lees hier de laatste versie van het
Gloria-UC nieuws

Wilt u het Gloria-UC nieuws in de toekomst wekelijks via e-mail ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

Gloria-UC Accommodatie

Sportpark Boschoven
Sportlaan 20
Postbus 307
5110 AH Baarle-Nassau
tel. 013-5078117

klik hier voor de routebeschrijving naar Sportpark Boschoven

Gloria heeft nagenoeg haar hele bestaan gespeeld op de plaats waar nu sportpark Boschoven is gelegen. Na enkele verhuizingen in de beginperiode (o.a. Steppe van Jeppe), slaagde men erin om van Dhr. L. Jansen een veld te huren. Dit veld maakt nu deel uit van het sportpark.


Natuurlijk was er ook niet direct een kantine aanwezig. In die tijd werd er gebruik gemaakt van het café van Geertje Graumans, die zijn zaak omdoopte tot Gloria’s Sportlokaal. Verder moesten er ontzettend veel zaken geregeld worden zoals shirts, schoenen, goalpalen en natuurlijk een bal.

De grootste actie door de vereniging ondernomen, is tot op heden de “Gloria Bouw-Aktie” geweest. Alle leden van Gloria gingen in Baarle van deur naar deur met de treffende leuze: “elk steentje is er eentje”. Deze actie kreeg op 15 januari 1950 haar bekroning. Op die dag werd een nieuw clubhuis officieel geopend en ingezegend. Een schitterend resultaat.
In 1963 kon opdracht worden gegeven voor de aanleg van het sportcomplex. Toen de eerste voetbalvelden en een trainingsveld waren gerealiseerd, werd ook het openlucht recreatiebad verwezenlijkt.

Het duurde daarna tot 1972, eer Gloria het recht van opstal en uitweg kreeg voor de bouw van een kantine en kleedaccommodatie. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente Baarle-Nassau, die ook nog een renteloze lening van fl. 24.000,- aan Gloria gaf, werd een lang gekoesterde droom werkelijkheid. Ook heeft de gemeente de veldverlichting mogelijk gemaakt. We kunnen stellen dat een vereniging, in welke vorm dan ook, zich niet of nauwelijks staande kan houden zonder hulp van de gemeente, waarvoor uiteraard onze dank.


Na de verwezenlijking van “Ons Proathuis”, wat voor het grootste deel door onze eigen leden werd gebouwd, maakte Gloria in de volgende jaren een explosieve groei door. Om dit op te kunnen vangen, werden in augustus 1982 kleedkamer nr. 7 en het D-veld gerealiseerd. Ook werd er een verharde weg aangelegd van uit Dorp Noord naar het sportcomplex. We waren inmiddels ook niet meer de enige vereniging die gebruik maakte van het complex.
In deze jaren werden de tennisvereniging met 6 banen, een geasfalteerd speelveld voor handbal, een ruitersport accommodatie en een wielerbaan met in het midden een fietscrossterrein aangelegd. Rondom en nabij het D-veld werden daarnaast een aantal atletiekvoorzieningen gerealiseerd.

In de loop der jaren heeft “Ons Proathuis” een aantal metamorfoses ondergaan. Een nieuwe kantine, alle kleedkamers up to date, sinds kort een prachtig videoscherm. Altijd hebben leden hierbij hun steentje bijgedragen. We mogen met recht trots zijn op het resultaat.